Julgranskottar DIY~

Här är ett enkelt pyssel tills nästa gång ganen skall pyntas!
Jag plockade en liten kasse nedfallna tallkottar under trädet i vår hästhage. Med dessa kan man dekorera på väldigt många möjliga sätt (vara kreativ till dukningen, sätta ihop till dörrkrans eller sprida ut dem lite hur man vill) men eftersom att jag inte hunnit införskaffa mig så många julgranskulor eller kommit på ett bra tema för min gran, så använde jag kottarna till det istället. Man skruvar helt enkelt bara i små skruvöglor i kottarna och trär en tråd eller ett fint band igenom. Snabbt, enkelt och jättefint tycker jag!
Jag sprayfärgade även mina kottar lite lätt med vit hobbyfärg på en bit avstånd så att de såg extra juliga och frostiga ut - detta fångade inte min kamera upp av någon anledning men fint blev det, det lovar jag.

 
 

Min veganska jul ~

Rostad blomkål med svampsås, broccoli och grönkål.

Senapsgriljerad kålrot istället för skinka. Med en sallad av kidneybönor, grönkål, broccoli, blandad sallad och lite svamp i den med. Kålroten var något av
det godaste på julbordet och fungerar utmärkt som ersättare för julskinkan! Ångrar att jag var så feg och bara gjorde en liten.

Veganssons frestelse (eller vissa kallad et kanske hellre för vanlig potatisgratäng) med växtmjölk, växtgrädde och Astrid & Apornas pizzaost.
Kryddad med bland annat örtsalt och pepparblandning. Riktigt gott! Lär laga denna många gånger året runt! 

Veganska mörka chokladtryfflar. Det enda riktiga julgodiset jag hann med, men enkelt det bästa jag kunde hitta på. Kokade växtgrädde ihop med florsocker,
en nypa salt och 200g mörk choklad, rullade till små bollar och till sist rullade jag dem i kakao och florsocker. Kall och krämig konsistens, jättegoda!
Och såklart pepparkakor, bakade på Skogaholms färdiga pepparkaksdeg med en vit kristyr från dr. Oetker.
 

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt god jul med mycket god mat och mycket godis! 
♥ ♥