Blond till sommaren?

 
Funderar starkt på att försöka med blondt hår till sommaren, eller åtminstone när jag tröttnat på det lila.
Har inte så mycket erfarenhet om hur man gör, vilka färger som är mest, hur långt tid det tar osv. 
Dela gärna med er av era erfarenheter till mig!
 

2014-01-13 | 11:45:23 | general blog | 2 Kommentarer


comments


» Sara

Först och främst kan du testa att ha Head & Shoulders schampo i håret i någon timme. Det ska vara jättebra på att få ur hårfärg.
Sedan kan du, beroende på din hårkvalité osv, bleka kanske 1-2ggr i månaden för att inte förstöra det allt för mycket. En inpackning för blekt/torrt hår kan vara bra att införskaffa sig under perioden du ska bleka det! Låt det ta sin tid, du kommer antagligen bara ångra dig om du har för bråttom och bleker sönder ditt hår. Det har hänt mig allt för många gånger, haha..

2014-01-13 // 19:12:36
» toves

Se till att gå till en frisör första gången du bleker!! Jag lovar att det är värt det. Du kommer förmodligen få bleka minst två gånger ändå, fast beror lite på vilken slags blond nyans du vill ha, nuvarande färg och kvalitet på håret osv.. Jag hade mörk/mellanbrunt hår (med lite urtvättade pigment kvar från en mörkare toning) när jag blekte, och för mig räckte det med två blekningar + massa silverschampo..

Sen ska man alltid vänta minst en vecka mellan blekningarna, dels kan du preppa håret med inpackningar osv emellan så att det hämtar sig lite, och dels bleker det bättre. Om man bleker två dagar i rad så bleks det inte alls lika bra andra dagen, vet inte riktigt varför men så är det!

Matrix Essentials Solutionist So Silver är ett bra silverschampo. Och använd typ alla vårdande produkter du har! Inpackningar, håroljor, silkesdroppar osv... Det kommer att behövas! Att få ett snyggt någorlunda hälsosamt blont hår är svårt, men inte omöjligt! Lycka till :)

2014-01-27 // 07:09:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
remember me

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback